Ford selger en Fiesta hvert 2. minutt

14.05.2013
Ford selger en Fiesta hvert 2. minutt: Ford Fiesta er mest solgte småbil i Europa

Ford Fiesta var Europas mest solgte småbil i mars og i de tre første månedene av 2013 i henhold til ferske tall fra JATO Dynamics*, verdens ledende leverandør av automotive data og etterretning.

Europeiske kunder kjøpte Fiesta i et tempo på en bil hvert 100. sekund basert på 41.600 i mars og 77.800 i løpet av de første tre månedene. Ifølge JATO er det 14.000 enheter mer enn dens nærmeste konkurrent. Parkert støtfanger-mot-støtfanger vil antall Fiestaer solgt i løpet av 1. kvartal tilsvare 770 runder på en olympisk 400-metersbane.

- Det er ingen tvil om at hastigheten på salget av Fiesta viser at den har slått utrolig godt an blant Europas småbilkunder, sier Steve Kimber, adm. direktør i Ford Motor Norge.  - Småbilklassen er trolig mer konkurranseutsatt enn noensinne, og nye Fiesta tar markedsandeler og nye kunder på basis av sitt design, teknologi og dynamiske egenskaper. 

Salget av Fiesta til private kunder i sin klasse økte med 1,2 prosentpoeng i mars**, og innkommende bestillinger økte med 8 % i første kvartal sammenlignet med samme periode i 2012.
Nye Fiesta har syv drivlinjealternativer med CO2-utslipp på under 100 g/km**, inklusive 1,0-liters EcoBoost-motoren som ble kåret til "Årets internasjonale motor" i 2012.

25% av Fiesta solgt hittil i år i Europa var utstyrt med 1,0-liters EcoBoost-motoren - mens tilsvarende tall for Norge er hele 35% har valgt den populære 1.0-liters EcoBoost-motoren.
Fiesta ble også mest kjøpte småbil i verden og i Europa i 2012 i henhold til henholdsvis data- og trendanalyseselskapet Polk og JATO Dynamics.

Les mer om nye Ford Fiesta hos Kverneland Bil i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim eller Bryne.

* JATO Dynamics resultater er basert på informasjon levert av JATO Consult, selskapets egen konsulenttjeneste. For mer informasjon, besøk www.jato.com
** Oppgitte tall for CO2-utslipp er målt i samsvar med tekniske krav og spesifikasjoner for EU-direktiv 715/2007. Resultatene kan skille seg fra forbrukstall fra andre deler av verden på grunn av forskjellige kjøresykluser og forskrifter.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer