B-MAX blir første bil med Ford Sync

15.05.2012

Ventetiden har vært lang for oss nordboere, for mens 4 millioner amerikanere allerede kjører rundt med Ford Sync, er det først nå funksjonen kommer til Norge.

Det blir altså den nye B-MAXen som får æren av å introdusere systemet på det norske markedet, og vi har allerede hatt en full gjennomgang av den nyskapende B-MAXen som Ford regner med å selge 600 modeller av i løpet av året.

Ifølge Ford vil den nye B-MAXen være tilgjengelig fra august 2012, og Ford Sync vil være standard i utstyrsversjonen Titanum. På de andre versjonene vil Sync også være mulig å bestille, men noen eksakt pris har vi foreløpig ikke fått.

Men hva er egentlig Ford Sync?

Ford Sync er et stemmestyringssystem som lar deg snakke med bilen din, i stedet for at du betjener musikkspiller og GPS ved å trykke på skjermen. Dette er imidlertid bare utgangspunktet, Sync skal også gi deg flere funksjoner.

Hele tanken med Ford Sync er altså at du som sjåfør skal beholde hendene på rattet, og du kan se hvordan det fungerer i videoen her:

Vises ikke videoen? Si fra til oss på feilmeldingen.

I følge Ford er Sync allerede på plass i 4 millioner amerikanske Forder, og det stopper ikke der: Planen er at Ford Sync skal være på plass i 13 millioner biler innen 2015, hvorav 3,5 millioner skal være på europeiske veier. Merk deg at kommunikasjonen mellom deg og Ford Sync i Norge vil måtte skje på engelsk.

Her er noen eksempler på hva Ford Sync lar deg gjøre med stemmen:

•Styring av musikk og telefon: Smartmobiler, iPoder, og USB-oppkoblede spillere kan styres med enkle stemmekommandoer, men funksjonaliteten går heldigvis lenger enn å bare bla gjennom spillelistene:

Du kan nemlig få lest opp innkomne tekstmeldinger mens du kjører, inkludert smilefjes. Systemet kan også minne deg på møter du har lagret i mobiltelefonkalenderen din, i tillegg til at du skal kunne aktivere og betjene GPSen eller klimaanlegget.

•Innebygget nødhjelpsassistanse: Sync gir deg også økt sikkerhet. Er bilen innblandet i en ulykke vil nemlig bilen automatisk ringe opp lokal redningstjeneste via 112-alarmsentralene i Europa.

Det spesielle her, er at dette også gjøres på riktig språk i forhold til det landet bilen måtte befinne seg i.

Er du i Tyskland vil altså den tyske redningstjenesten få beskjed - på tysk - om bilens posisjon, hvor mange airbager som er utløst, og om drivstoffpumpen er avstengt. Det er også verdt å merke seg at nødhjelpsassistansen vil være helt gratis i hele bilens levetid. Det kommer altså ikke noen månedlige eller årlige avgifter i tillegg.

Flere nyheter på B-MAX

B-MAX vil også ha Fords Active City Stop, som vil hjelpe sjåføren til å unngå sammenstøt med forankjørende biler som holder lav hastighet, men for en full gjennomgang av nyhetene bør du lese vårt dypdykk i nye Ford B-MAX her.

 

Kilde: DinSide.no 13.05.2012

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser