Her leverer Ford sin første F-150 Lightning i Norge

Her leverer Ford sin første F-150 Lightning i Norge

10.02.2024

I dag fikk den første kunden i Norge overlevert sin nye helelektriske 5-seters F-150 Lightning fra Ford. Dette er drømmebilen for alle som elsker pickup, USA og vil ha med hele familien på tur, sier en storfornøyd Dag Ødegaard fra Lier.

I løpet av de neste månedene vil nordmenn over hele landet få overlevert den svært ettertraktede ikoniske pickupen.

– Endelig slipper vi å kjøre to biler for å få med oss to tenåringsbarn, kone og all bagasjen til hytta i Trysil. Dette er en drømmebil for oss som elsker USA og Texas. Spesielt det at den har fem seter gjør at vi endelig får råd til å kjøpe oss en skikkelig familiepickup som attpåtil er helelektrisk og proppfull av ny teknologi. Den er helt rå – både på komfort, plass og å kjøre, sier den stolte eieren, Dag Ødegaard.

Enorm interesse: – En merkedag for Ford i Norge

– Dette er en merkedag for Ford i Norge. Som første land utenfor Amerika får vi muligheten til å levere ut en av de mest omtalte elektriske bilene i verden de siste årene. Vi ser frem til å gi full gass for å gi enda flere nordmenn muligheten til å oppleve en helelektrisk bil ulikt alt annet som tilbys i Norge. Den er både større, sterkere og råere enn det meste du finner på det norske markedet, og er like god som familiebil som til arbeid, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

– Vi gleder oss stort over å utlevere den første F-150 Lightning fra Ford til den første norske kunden, og overlevere enda flere de neste ukene og månedene. Vi er rigget for å få disse bilene raskt ut til kunde, denne er det mange som gleder seg til. Siden det ble klart at denne kom til Norge, og spesielt etter at vi fikk biler for prøvekjøring, har interessen for denne unike 5-seters helelektriske pickupen vært stor, sier administrerende direktør i RøhneSelmer, Kjetil Hagestande, som samtidig oppfordrer alle til å ta en tur innom og prøvekjøre den unike pickupen.

– En grunn til at dette er verdens mest solgte pickup

Med kone fra Texas og eier av BBQ Shop, en spesialbutikk som selger amerikansk grill- og barbecue-utstyr, har eieren av den første F-150 Lightning som Ford har levert ut i Norge, et spesielt nært forhold til USA. Det var på en av de mange turene dit han falt for Fords F-serie med pickuper.

– Jeg var sannsynligvis også en av de første i Norge som prøvekjørte F-150 Lightning og var helfrelst fra første øyeblikk. Plassen er helt utrolig. Selv i baksetet sitter sønnen min på 2 meter godt. Jeg liker også følelsen av at den er så stor og trygg samtidig som den er sprek og like enkel å kjøre som en langt mindre bil. Det er en grunn til at dette i en årrekke har vært verdens mest solgte pickup, sier Dag Ødegaard.

Angela Taliaferro og Dag Ødegaard med F-150 Lightning

F-150 Lightning: Noe nytt og helt annerledes på det norske elbilmarkedet

Med svært god plass til fem personer, en Megafrunk på hele 400 liter under panseret, 452 HK og en elektrisk rekkevidde på opptil 429 km, representerer F-150 Lightning noe helt nytt og annerledes på det norske markedet. Varianten som er tilgjengelig i Norge er en 5-seters meget godt utstyrt Lariat Launch Edition i fargen Antimatter Blue Metallic.

Den nye helelektriske pickupen er hele 5,91 meter lang og 2,44 meter bred. F-150 Lightning har også en nyttelastkapasitet på 535 kg* og maksimal tilhengervekt på 3490 kg*. Med firehjulstrekk som standard, et uavhengig bakhjulsoppheng og lavt tyngdepunkt er både fremkommeligheten og kjøreegenskapene svært gode, uavhengig av vær- og kjøreforhold. 0 - 100 går unna på under 5 sekunder.

Understellet er forsterket med metallplater for å beskytte batteri og motor i tøft terreng. Batterikassen er vanntett og beskyttet av et støtabsorberende materiale.

F-150 Lightning kommer med et Standard Range litium-ion-batteri med 98 kWt utnyttbar energi som kan lades fra 15 til 80 % på 39 minutter med en 150 kW DC-hurtiglader.

Svært mye utstyr som standard, egen strømkilde ombord

Norgesversjonen av F-150 Lightning kommer også med et 10-veis elektrisk justerbart førersete med både varme og kjøling i forsetene. Et B&O Premium Sound lydanlegg med 8 høyttalere og en subwoofer er også standard. Det er smarte løsninger som Pro Power hvor bilen brukes som strømkilde for å gi inntil 2300 W med strøm til verktøy og lignende.

Rygging med den helelektriske pickupen blir også langt enklere med Pro Trailer Backup-assistenten. Her overvåker du ryggingen fra den 15,5 tommers store berøringsskjermen i førermiljøet og manøvrerer bil og henger ved hjelp av et eget roteringshjul.

Fortsatt stor interesse

I løpet av 2. kvartal 2024 forventer Ford Motor Norge å få inn et lite antall ekstra biler som skal selges på vanlig måte. På grunn av den store etterspørselen anbefaler han alle som er interessert til å være raskt ute om de vil sikre seg en perfekt helelektrisk familiebil og en ekte arbeidshest.

– Bare den siste måneden har vi fått en rekke nye henvendelser. Det sier sitt om den ekstremt sterke posisjonen F-150 Lightning har fått på relativt kort tid, både i Norge, men også ellers i verden, sier Per Gunnar Berg.

*Maksimal nyttelast og maksimal tilhengervekt med standard batteri vil variere basert på last, konfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer.

Norges første F-150 Lightning
F-150 Lightning interiør
F-150 Lightning klar for levering


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer