Dennis Olsen debuterer som Ford-fabrikkfører i 24-timers løpet på Daytona

Dennis Olsen debuterer som Ford-fabrikkfører i 24-timers løpet på Daytona

27.01.2024
 • Med nordmannen Dennis Olsen bak rattet på den nye racingbilen Mustang GT3, innleder Ford Performance sportsbilsesongen 2024 med det ikoniske 24-timers løpet på Daytona, Rolex 24, denne helgen.

  – Det å debutere på en ikonisk amerikansk bane med et annet amerikansk ikon, Mustang, til helgen blir noe av det større jeg har opplevd som motorsportsutøver. Både stemningen i teamet, de høye forventningene og den ekstreme interessen det er her for konkurransen gjør meg både rastløs, nervøs – og ikke minst 100% skjerpet for å levere best mulig. Jeg gleder meg enormt til at startskuddet går på lørdag, sier Dennis Olsen.

  I midten av desember i fjor ble det kjent at den norske motorsportsprofilen skal være fabrikkfører for Ford Performance GT3-team.

  Dennis Olsen skal sammen med Corey Lewis, Ryan Hardwick og Giammarco Levorato kjøre bilen med nummer 55 for Mustang GT3-kundeteamet, Proton Competetition i GTD-klassen.

  De nye Mustang-racingbilene vil konkurrere i flere forskjellige løp i det legendariske 24-timers løpet – med Mustang GT3 i GTD Pro og GTD-klassene i hovedløpet Rolex 24, og Mustang GT4 i IMSA Michelin Pilot Challenge og IMSA VP Racing Sports Car Challenge.

  Alle bilene er utviklet av Ford Performance og deres mangeårige racing-samarbeidspartner Multimatic Motorsports.

  – Gleder oss til å vende tilbake til IMSA-konkurransene

  – I en svært spennende tid for sporten er vi nå klare for å lansere Ford Mustang GT3 og GT4-bilene. Daytona International Speedway har vært en arena for mange bemerkelsesverdige øyeblikk i vår historie. Nå gleder vi oss til å vende tilbake til IMSA-konkurransene, sier Mark Rushbrook, global direktør for Ford Performance Motorsports.

  I GTD Pro stiller Ford og Multimatic med et GT3-team med to biler fra fabrikken. Førerne Chris Mies, Mike Rockenfeller og Harry Tincknell kjører i Mustang nr. 64, mens Le Mans-vinnerne Joey Hand og Dirk Müller får selskap av Frédéric Vervisch i nr. 65. Numrene på begge fabrikkbilene hedrer Ford Mustangs 60-årsjubileum.

  – Har ikke spart på noe i utviklingen av bilene

  – Det første løpet for en ny bil er alltid det mest utfordrende. Med Daytona kuliminererer to års hardt arbeid av Multimac, Ford og M-Sport. Vi har ikke spart på noe for å utvikle en bil som er i stand til å takle den legendariske konkurransen over 24 timer, og er klare, sier Larry Holt, Multimatic Special Vehicle Operations Executive Vice President.

  To kundeteam lanserer nye Mustang GT4

  På Daytona skal også to kundeteam lansere den helt nye Mustang GT4 i IMSA Michelin Pilot Challenge-serien og IMSA VP Racing Sports Car Challenge. KohR Motorsports stiller med Luca Mars og Bob Michaelian i Mustang GT4 nr. 59. Mars deltar også i VP Racing Sports Car Challenge. Med Chad McCumbee og Jenson Altzman bak rattet, i No. 13 stiller også McCumbee McAleer Racing opp i Michelin Pilot Challenge.

  Rolex 24 at Daytona har vært åsted for flere racing-suksesser for Ford Motor Company – fra den første seieren i 1966 til Fords siste seier: en klasseseier for Ford GTLM i 2017.

  24-timersløpet på Daytona starter lørdag 27. januar.

  Les mer om Mustang GT3 her.

  Les mer om Mustang GT4 her.

  Ford Mustang på Daytona 2024
  Mustang GT 3
  Dennis Olsen


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer