Nye Ford Kuga i grønn og blå

Her er nye Ford Kuga: Europas mest solgte ladbare hybrid med bedre ytelse, fornyet design og som ny og tøff Active-variant

18.01.2024
 • Ford avduket i dag nye Ford Kuga ladbar hybrid. Europas mest solgte ladbare hybrid de siste årene kommer nå med et fornyet design, klasseledende tilhengervekt, forbedret drivlinje og for første gang som en tøffere og mer hardfør Active-variant.

  – Med nye Kuga tar vi kvaliteten - som har gjort dette til Europas mest solgte ladbare hybrid to år på rad, og på god vei til å bli det også i 20231 - til et enda høyere nivå. Med en forbedret ladbar hybrid-drivlinje, klasseledende tilhengervekt, smartere komfort- og førerassistanseteknologier og et sporty og tøft design får kundene mer av det de har sagt til oss at de setter pris på, sier Jon Williams, general manager, Ford Blue, Europe.

  Kuga ladbar hybrid kommer med en større elektrisk motor og en oppgradert automatgirkasse som sammen gir den betraktelig bedre ytelse og bedre lastekapasitet. Med 0 - 100 km/t på 7,3 sekunder er den nesten 2 sekunder raskere enn tidligere. Hengervektkapasiteten er også den beste i klassen med 2100 kg2. Det er mer enn 30% bedre enn for dagens Kuga ladbar hybrid, og gjør at du enkelt kan trekke både campingvogn og hestehenger.

  Nye Kuga ladbar hybrid har 243 HK, en helelektrisk rekkevidde opptil 68 km3, og er tilgjengelig for bestilling nå.

  Nytt design både innvendig og utvendig – men like praktisk og funksjonell

  Nye Kuga har også et fornyet design både innvendig og utvendig. Den nye fronten har fått en heldekkende LED-lysstripe som binder sammen de nye LED-frontlysene. Ford-logoen er nå plassert i sentrum av grillen, mens panseret har fått mer definerte og kraftfulle linjer. Nytt baklyktdesign er også med på å gi nye Ford Kuga et ekstra særpreg.

  På innsiden er nye Kuga mer funksjonell og renere i designet, og med færre fysiske knapper. Det gjør at hele førermiljøet får et mer komfortabelt og avslappet miljø, samtidig som du har tilgang til sofistikerte infotainment-løsninger og flere praktiske løsninger.

  Akkurat som forrige Kuga, er også den nye varianten av den europeiske bestselgeren en svært praktisk familie-SUV. Andre seterad kan justeres frem og tilbake 150 millimeter for å gi enten mer enn 1 meter med benplass for de i baksetet, eller bagasjeplass på opptil 628 liter4.

  To særpregede varianter: Velg mellom sportslig ST-Line X eller den kapable og tøffe Active X

  Nye Ford Kuga ladbar hybrid vil i Norge kunne fås enten som en meget godt standardutstyrt sportslig ST-Line X eller den nye Active X – som har ett mer robust og tøft design og tekniske oppgraderinger som gjør den ekstra godt egnet for mer utfordrende kjøreforhold.

  Nye Ford Kuga ladbar hybrid Active X kommer med en rekke unike eksteriør- og interiørdetaljer som gjør at den virkelig står ut i mengden som en hardfør SUV. I tillegg til Active-logo og emblemer kommer den med en unik beskyttelsesplate bak og 18- eller 19 tommers aluminiumsfelger. Active X har også sortlakkert sidespeil, tak og beskyttelsesplate. Den nye varianten kommer også med en rekke unike interiørdetaljer – blant annet ved bruk av finish med treeffekt på instrumentpanel og dørkledning.

  Nye ST-Line X har med sin haiformede grill og sin lave diskré spoiler foran på støtfangeren en mer sportslig fremtoning. Den kommer også med kromdetaljer på nedre støtfanger, røde bremsecalipere og ST-Line X merkede beskyttelsesplater.

  Både Kuga ladbar hybrid som ST-Line X og Active X kommer med 18-veis justerbare komfort-forseter i Sensico-skinn – godkjent av den tyske organisasjonen for rygghelse, Aktion Gesunder Rücken (AGR). Begge variantene koster fra 684 300 kroner.

  Begge de nye Kuga-variantene kan fås i flere farger, blant annet de to nye Desert Island Blue og Bursting Green. De blir også levert i Agate Black, Solar Silver, Frozen White og Rapid Red.

  Ny og raskere teknologi gjør kjøreturen enklere og mer komfortabel

  Fords siste generasjon SYNC4-teknologi er standard på nye Kuga ladbar hybrid, og kommer med en rekke muligheter som skybasert navigasjon og stemmestyring på norsk – alt styrt fra en 13,2 tommers sentralt plassert skjerm. Sammenlignet med det utgående SYNC3-systemet har SYNC4 dobbelt så mye datakraft. Trådløs Apple CarPlay og Android Auto integrasjon gjør det helt sømløst å koble til mobiltelefonen. Samtidig sørger 5G FordPass-tilkoblingen for rask dataoverføring og Ford Software Updates for å forbedre SUV-en over tid.

  Nye Kuga ladbar hybrid kan også fås med flere hjelpemidler for de som trekker tilhenger eller campingvogn. Med sjekkliste for tilhengertilkobling som er tilgjengelig i SYNC4 og FordPass-appen, får du en utfyllende sjekkliste for å forsikre deg om at alt er trygt koblet på og sikret. Med Navigasjon for tilhenger vil bilens navigasjonssystem hjelpe deg med riktig kjørerute, tilpasset din henger eller campingvogn, for å unngå krappe svinger, lave bruer og andre hindringer.

  Ved hjelp av FordPass-appen får du også tilgang til en rekke tjenester som gjør at du har kontakt med bilen din uansett hvor du er. Her kan du sjekke drivstoffstatus eller benytte deg av fjernstart – alt fra mobiltelefonen.

  Forbedrede førerassistanseteknologier

  Nye Ford Kuga kommer også med det siste av avanserte førerassistanseteknologier – både for å gjøre kjøreturen mer sikker og mindre krevende. Det inkluderer blant annet en oppgradert versjon av adaptiv cruisekontroll som nå også inkluderer en prediktiv hastighetsassistent som justerer bilens hastighet i forhold til svinger, rundkjøringer og på- og avkjøringer til motorveier.

  En lyskryssassistent som overvåker veien foran og biler i parallelle kjørefelt, har nå også fått enda bedre funksjonalitet. Et nytt forovervendt kamera med et bredere dekningsområde oppdager motgående motorsykler og sykler som svinger over veien. Det kan også oppdage fotgjengere og syklister som krysser veien føreren svinger inn på, og automatisk bremse ned bilen for å forhindre ulykker.

  Nye Kuga ladbar hybrid vil også bli tilgjengelig med et 360-graders kamerasystem som gir full oversikt rundt bilen. Det vil gjøre det mulig for føreren å se objekter og hindringer som ellers ikke vil være synlig fra førerplassen.

  Nye Kuga ladbar hybrid vil bli produsert på Fords fabrikk i Valencia i Spania.

  Se video av nye Kuga her:

  1 Kuga ladbar hybrid var den mest solgte PHEV i Europa i hele 2021 og 2022 ifølge data Jato Dynamics og IHS Markit. Ford Europa rapporterer salgstall for sine 20 tradisjonelle europeiske markeder: Østerrike, Belgia, Storbritannia, Tsjekkia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Irland, Italia, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Spania, Romania, Sverige og Sveits. 

  2 Med riktig utstyr. Maks. trekkraft varierer avhengig av last, kjøretøyets konfigurasjon, tilbehør og antall passasjerer.

  3 Den deklarerte elektriske WLTP-rekkevidden er fastsatt i henhold til de tekniske kravene og spesifikasjonene i de europeiske forordningene (EF) 715/2007 og (EU) 2017/1151 med senere endringer.

  4 Last- og lastekapasitet begrenset av vekt og vektfordeling. Lastevolum målt til toppen av seterygg.


Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer