Denne varebilen er unik: Her er de første utgavene i Norge på plass i Stavanger

29.06.2022

Den helt nye Ford E-Transit omtales som en revolusjon i nyttekjøretøy-markedet. Da er det ikke rart at forventningene til Frits Kverneland og Norengros Kjosavik er høye.

Nylig mottok det miljøbevisste selskapet, som leverer kontorrekvisita og forbruksmateriell til bedrifter i Rogaland, de tre første E-Transitene i Norge. Det er Fords helelektriske variant av verdens mest solgte varebil.

– Det som er så gunstig for oss med disse, er batteripakken. Rekkevidden er betraktelig mye bedre og passer behovet vårt meget bra, sier Kverneland i Norengros Kjosavik.

De neste månedene vil hundrevis av E-Transit, som setter en helt ny standard i klassen, bli levert til norske kunder. En rekke av dem i Rogaland av Kverneland Bil.

– Dette blir garantert en av våre bestselgende modeller, sier en entusiastisk Mika Salomaa.

Direktøren for nyttekjøretøy for Ford i Kverneland Bil begrunner det med bilens unike egenskaper.

– Med E-Transit snakker vi om en faktisk rekkevidde på 300 kilometer og 267 hestekrefter. Bruksområdet vil være det samme som på en vanlig fossil varebil. Her får man alle fordelene og ingen av ulempene. Det er første gang at et elektrisk nyttekjøretøy fikser hele jobben, sier Salomaa.

E-Transit kommer i 25 ulike varianter
E-Transit kommer i 25 ulike varianter

Se alle mulighetene her

Han er mildt sagt begeistret for doningen de nå kan tilby nær sagt samtlige bedriftskunder.

E-Transit kommer nemlig i 25 ulike varianter, og det er før dine personlige løsninger i varerommet:

Varebil, dobbelkabin, varebil og chassis med påbyggingsmuligheter. Alle er tilgjengelige i forskjellige lengder, takhøyder og lastekapasiteter med brutto kjøretøyvekt fra 3,5 - 4,25 tonn.

– De ulike variantene, kombinert med rekkevidden og lastekapasiteten, gjør at dette er et nyttekjøretøy som fungerer for alle bransjer. Så langt er det bedrifter fra over 20 ulike bransjer som har kjøpt bilen hos oss. Det er alt fra transportfirmaer, hage og anlegg, energiselskaper, bilutleiefirmaer og håndverkere, sier Salomaa.

Etterspørselen har vært enorm, og allerede rundt påske var det kommet inn flere enn 5000 europeiske kundeordre - lenge før den første E-Transit rullet ut fra fabrikken.

En betydelig andel av dem er norske kunder.

– I dagens marked, med lange leveringstider, er dette en bil kundene faktisk får raskt levert, sier Salomaa og utdyper.

– E-Transit har prioritet i produksjonen, og de har ikke opplevd mangelen på komponenter og elektronikk på samme måte som andre modeller. Hvis en kunde bestiller bilen nå i juni, vil de mest sannsynlig få den levert i løpet av året, sier Salomaa.


Egen strømkilde i bilen

En viktig grunn til at E-Transit raskt kan bli flere firmaers favoritt, er at bilen også kan brukes som energikilde. To strømuttak praktisk plassert bakerst i varerommet kan levere 2,3 kW.

Teknologien har fått navnet Pro Power Ombord og blir garantert godt mottatt av håndverkere og andre som trenger strøm til lysrigg, elektroverktøy og alt annet elektrisk utstyr.

Det er første gang et slikt system tilbys i markedet for lettere nyttekjøretøy i Europa.

– De to strømuttakene bak i bilen brukes som en vanlig stikkontakt. Det er bare å plugge i sirkelsag, arbeidslys eller laderen til drillen, sier Salomaa.

Full kontroll på bilflåten

Foruten en rekkevidde i særklasse, kraftig ytelse og det store utvalget er E-Transit selve spydspissen i den europeiske introduksjonen av Ford Pro.

Fordpass Pro

Ford Pro er Fords nye globale satsing for å forbedre bedrifters produktivitet - med kjøretøy i verdensklasse - og det aller siste av produkter og tjenester.

Gjennom de nye flåtestyringsverktøyene kan flåteeiere overvåke hvert enkelt kjøretøy, styre energibruken og få innsikt i hvordan bilene presterer.

– Flåtestyring er kjempeaktuelt for oss. Vi må styre energibruken til bilene på samme måte som vi styrer energibruken i byggene våre, sier Kverneland i Norengros Kjosavik.

Ved hjelp av data som kWh-forbruk, ladehastighet samt gjenstående rekkevidde til el-bilen er tom for strøm, blir det enklere å forstå hvordan flåten skal styres for å utnytte bilene enda bedre.

Det vil minimere tiden de ikke er i bruk.

– Dette styringsverktøyet er rett og slett ganske kult. Gjennom det, har vi kontroll på alt. Vi kan til enhver tid følge med på bilene og optimalisere bruken av dem ved hjelp av teknologien, sier en forventningsfull Kverneland.

Ford Pro består av et stort utvalg av funksjoner som kunden selv kan velge å ta i bruk. Bilene er oppkoblet 24/7, monitorerer bilenes helsetilstand og fungerer som praktisk flåtestyringsverktøy.

Ford Pro inneholder også utvidede serviceprodukter som mobilservice, express-service og 100 prosent oppetid.

Ta kontakt for en hyggelig bilprat.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser