Ford deltar i sårt tiltrengt respiratorproduksjon i Storbritannia

14.05.2020

Ford har på rekordtid bygd om en tom fabrikkhall i England for å levere deler til sårt tiltrengte respiratorer for koronasyke pasienter.

Ford-ansatte har de siste tre ukene jobbet døgnet rundt for å få den høyteknologiske produksjonen opp og stå. Fabrikken er en del av VentilatorChallengeUK Consortium, et samarbeid mellom teknologi og industriselskaper for å levere 15 000 Penlon Prima ES02 respiratorer til britiske National Health Service (NHS).

– Det har vært mye hardt arbeid de siste ukene, men dette viser også hvordan en krise får frem det beste i folk. Det gjør meg stolt når jeg vet hvor mye våre ansatte har forsaket for å hjelpe til å produsere disse livsviktige enhetene, sier Graham Hoare, styreformann i Ford Storbritannia.

Lagerhallen på Fords Dagenham-motorfabrikk ble omgjort til en ISO-sertifisert produksjonsenhet som kan produsere deler til respiratorer. Det måtte blant annet utvikles en produksjonslinje for å lage komponentbokser og 8,4 tommers skjermer som er avgjørende deler i de ferdig monterte respiratorene.

650 frivillige Ford-ansatte deltar i produksjonen

3D-printing ble tatt i bruk for å lage nøkkelkomponenter til de 200 arbeidsstasjonene som er plassert - med trygg avstand - i henhold til kravene om sosial distansering. De frivillige fra Ford - som har jobbet med prosjektet - er hentet inn fra en rekke forskjellige avdelinger. Her jobber alt fra produktutviklere til teknikere og ingeniører. I alt vil hele 650 Ford-ansatte jobbe tre skift på fabrikken.

Ford er en del av Consortium Executive som også Airbus, McLaren, Penlon og Siemens er med i. For å samarbeide med Penlon, som holder til i Oxford, har Ford-teamet tatt i bruk HoloLens 2 virtuelle headset. Da kan teknikere og andre spesialister følge med på hva brukeren ser på en dataskjerm, og gi innspill og hjelp i sanntid til disse.

– Ved å jobbe tett med Penlon og andre som produserer medisinsk utstyr greide vi raskt å snu om fra å lage motorer til respiratorer. Sammen med partnerne våre produserer vi nå flere tusen av et produkt som det vanligvis bare lages mindre kvantiteter av, sier fabrikkansvarlig for Fords motorfabrikk i Dagnham Martin Everitt.

Produserer beskyttelsesutstyr i stort globalt initiativ

Som et ledd i Fords globale initiativ «Project Apollo» skal Ford produsere personlig beskyttelsesutstyr og respiratorer for å hjelpe til i kampen mot koronaviruset - både lokalt og nasjonalt.

Ford Research and Innovation Centre i Aachen i Tyskland bisto nylig i utviklingen av en ny heldekkende maske med egen pustehjelp for de som jobber i helsetjenesten, en såkalt PAPR. Denne blir nå produsert på Fords fabrikk utenfor Flat Rock i Michigan i USA. Ford produserer også beskyttelsesutstyr til sine egne ansatte på fabrikker over hele verden.

Kontakt oss

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer