Bergen: Elektrisk stemning da Fords elbilnyhet ble vist i Bergen for første gang

14.02.2020

Nærmere 1000 forventningsfulle personer møtte opp  for å se den helelektriske nyheten bli avduket hos Kverneland Bil i Åsane. – Det er helt tydelig at folk har ventet på Mustang Mach-E: Aldri tidligere har jeg opplevd en så stor interesse rundt en ny bil, sier salgssjef i Kverneland Bil Bergen, Stig-Ove Martinsen.

Nye Mustang Mach-E er klar til levering i fjerde kvartal 2020, og allerede før den ble vist frem for publikum, hadde 450 bergensere forhåndsbestilt den helelektriske elbilnyheten.

– Det i seg selv forteller at interessen rundt denne bilen er helt utenom det vanlige. Også på landsbasis har interessen vært overveldende, sier Stig-Ove Martinsen, som har jobbet i Ford i over 22 år. 

Kverneland Bil har allerede mottatt hele 750 forhåndsbestillinger av Fords nye Mustang Mach-E. Den helelektriske bilen er laget med samme lidenskap som det ikoniske opphavet. 

ETTERLENGTET: – Det har lenge vært et savn etter en ren el-utgave av Ford, sier Stig-Ove Martinsen, salgssjef hos Kverneland Bil i Bergen.

Høy gåsehudfaktor

Salgssjefen hos Kverneland Bil er akkurat ferdig med to av totalt fem eksklusive visninger i Bergen av Fords nye elektriske SUV.

– Da bilen ble lagt ut for forhåndsbestilling 18. november i fjor, så vi raskt at etterspørselen var stor. Det har lenge vært et savn etter en ren el-utgave av Ford, og derfor er det bare utrolig kjekt nå når vi endelig kan avduke og vise frem bilen, sier Martinsen og føyer til:

– Bilen er en fullblods Mustang, og det gjelder også når det kommer til de helt herlige kjøreegenskapene. Den er bare utrolig tøff; ja, man får rett og slett gåsehud av å se på den.


  • Mustang Mach-E RWD

   Pris: fra 422.000 kroner.

   Rekkevidde: 450 kilometer (WLTP).

   Estimert ytelse 0-100 km/t: < 8 sekunder

   Rekkevidde på 10 min lading: 93 kilometer.

  • Mustang Mach-E RWD
  • Les mer om Mustang Mach-E RWD

  • Mustang Mach-E AWD

   Pris: Fra 492.000 kroner.

   Rekkevidde: 420 kilometer (WLTP).

   Estimert ytelse 0-100 km/t: < 7 sekunder.

   Drift: Firehjulstrekk.


  • Mustang Mach-E AWD
  • Les mer om Mustang Mach-E AWD

Glem rekkeviddeangsten

Den elektriske nyheten er en stor familiebil med utrolig mange praktiske finesser og gjennomtenkte detaljer. Lang rekkevidde og med ladehastighet opptil 150 kw, gjør langturer til en drøm. 

– Til nå har det bare vært noen få, men veldig dyre elbiler i denne klassen på markedet. Med Mustang Mach-E får man en helektrisk bil med en rekkevidde opp til 600 kilometer, målt i den strenge WLTP-testen - og det til under 500 000 kroner, sier Ford-selgeren videre.

Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge, beskriver mottakelsen av elbilnyheten som helt eventyrlig.

– Med denne bilen tar vi i bruk en helt ny teknologi for å gi en bedre hverdag for oss alle. Ford satser svært tungt på elektrifisering, og tidspunktet mener vi er helt ideelt; teknologien er moden, og brukerne får en toppmoderne bil, legger han til.

     I EKSTASE: Per Gunnar Berg (t-h), administrerende direktør i Ford Motor Norge, beskriver mottakelsen av elbilnyheten som helt eventyrlig. Her sammen med Stig-Ove Martinsen, salgssjef hos Kverneland Bil i Bergen.Ikonisk bil

Ikonisk bil

Norge, og spesielt Bergen, er verdensmestere i elektrifisering av bilparken. Derfor har også den norske Ford-organisasjonen vært svært delaktig i prosessen rundt Mustang Mach-E. 

– For første gang på 55 år utvides nå Mustang-familien. Med det er verdens mest solgte sportsbil, den klassiske hesten, forvandlet til en praktisk, høyteknologisk og helelektrisk SUV med rekordlang rekkevidde, sier Berg.

Norge var først ute med å vise frem Mach-E utenfor USA.

– Mustang er den mest ikoniske bilen i verden med mer enn 3000 filmer og TV-show på samvittigheten. Mach-E er etter vår vurdering den perfekte bilen for high tech- og praktisk orienterte nordmenn, sier Ford-sjefen og føyer entusiastisk til:

– Få ganger i Ford-historien har vi opplevd en lignende interesse for en bilmodell!

     

Unike kombinasjoner

Den enestående kombinasjonen av firehjulstrekk og lang rekkevidde, lekkert utseende, god plass og bruk av den aller nyeste teknologien, er blant faktorene kundene trekker frem når de forhåndsbestiler Mustang Mach-E.

– I tillegg gir bilen mulighet for løpende oppdateringer og nyvinninger kombinert med svært bra priser, understreker Berg.

Han peker på at nordmenn er et ganske kritisk publikum, men på en positiv måte:

– De vet hva de er på jakt etter, og er selvfølgelig godt bevandret i elektrifisering. Jeg tror den helhetlige pakken man får ved å kjøpe en Mustang Mach-E, gjør at folk opplever at dette er en bil for mange. Med denne elbilen slipper man å måtte inngå noen spesielle kompromisser.

     

Flere versjoner

Nye Mustang Mach-E har en startpris på bare 422 000 kroner for en godt utstyrt standard range variant med bakhjulstrekk og 450 kilometer rekkevidde (WLTP). 

Den kommer også med en long range variant med rekkevidde på opptil 600 kilometer (WLTP), og ikke minst er den tilgjengelig med firehjulstrekk både på standard range og long range, sistnevnte med en rekkevidde på opptil 540 kilometer (WLTP). 

Toppmodellen «First Edition», som ble produsert i et begrenset opplag, er allerede utsolgt. Denne leveres med panoramatak, B&O-lydsystem med ti høyttalere og intelligent adaptiv cruisekontroll med kjøreassistanse. 

     

SPENNENDE ØYEBLIKK: Da Mustang Mach-E ble vist frem i Åsane, møtte totalt tusen nysgjerrige Bergensere frem for å se bilen for første gang.

Leveres i fjerde kvartal

Utgaven som nylig ble vist frem til tusen skuelystne hos Kverneland Bil i Åsane, er én av bare to i hele Europa. 

Etter norgesturneen, der den røde lekkerbiskenen vises frem på 30 arrangementer i syv byer på ni dager, skal den videre til London. Der skal prototypen presenteres for mellom 50 000 og 100 000 mennesker. 

– Bilen lanseres på seks markeder i 2020. Det er rett og slett fordi vi ikke har byggekapasitet til å klare volumer til flere, sier Berg.

De første Mustang Mach-E blir å se på veiene i Norge til høsten. Alle som har forhåndsbestilt bilen vil nemlig få den levert i løpet av fjerde kvartal.

Kontakt ossKlikk her for å forhåndsbestille Mustang Mach-E

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser