Forus: Elektrisk stemning da Fords elbilnyhet ble vist på Forus for første gang

14.02.2020

Nye Mustang Mach-E er klar til levering i fjerde kvartal 2020. Likevel har 220 personer i Stavanger allerede forhåndsbestilt den helelektriske elbilnyheten. Også på landsbasis har interessen vært overveldende.

 – Jeg har vært i Ford i mange år og har aldri opplevd maken til interesse. Dette er rett og slett en revolusjon for oss, sier Ørjan Hjelle.

Salgssjefen i Kverneland Bil på Forus er akkurat ferdig med én av de totalt fem eksklusive visningene av Fords nye elektriske SUV, Mustang Mach-E. Flere av de 500 besøkende har allerede forhåndsbestilt bilen.

– Da den ble lagt ut for forhåndsbestilling 18. november i fjor, så vi raskt at etterspørselen var stor. Siden da har vi hatt rundt to bestillinger til dagen, og vi er nå oppe i 220 bestillinger bare hos oss, sier Hjelle.

Kverneland Bil har allerede mottatt hele 750 forhåndsbestillinger av Fords nye Mustang Mach-E. Den helelektriske bilen er laget med sammen lidenskap som det ikoniske opphavet.     

ETTERLENGTET: Ørjan Hjelle, til venstre, salgssjef hos Kverneland Bil på Forus, sammen med Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge.

Unike kombinasjoner

– Det er nok få ganger i Ford-historien at vi har opplevd en lignende interesse for en bilmodell. Det er bra interesse i Stavanger, men det er også bra interesse i hele Norge. Det er helt eventyrlig, sier Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge, etter visningen hos Kverneland Bil på Forus.

Den unike kombinasjonen av firehjulstrekk og lang rekkevidde, lekkert utseende, bra plass, bruk av den aller nyeste teknologien - kombinert med svært bra priser, er ifølge Berg blant faktorene de fleste av kundene trekker fram når de forhåndsbestiller bilen.


  • Mustang Mach-E RWD

   Pris: fra 422.000 kroner.

   Rekkevidde: 450 kilometer (WLTP).

   Estimert ytelse 0-100 km/t: < 8 sekunder

   Rekkevidde på 10 min lading: 93 kilometer.

  • Mustang Mach-E RWD
  • Les mer om Mustang Mach-E RWD

  • Mustang Mach-E AWD

   Pris: Fra 492.000 kroner.

   Rekkevidde: 420 kilometer (WLTP).

   Estimert ytelse 0-100 km/t: < 7 sekunder.

   Drift: Firehjulstrekk.


  • Mustang Mach-E AWD
  • Les mer om Mustang Mach-E AWD

– Norge er et ganske kritisk publikum, og det mener jeg på en positiv måte. De vet hva de er på jakt etter og er selvfølgelig godt bevandret i elektrifisering. Jeg tror at den helhetlige pakken du får ved å kjøpe en Mustang Mach-E, gjør at folk opplever at dette er en bil for mange. Det er ikke for mange kompromisser, sier Berg.

Nye Mustang Mach-E har en startpris på bare 422 000 kroner for en godt utstyrt standard range variant med bakhjulstrekk og 450 kilometer rekkevidde. 

Den kommer også med en long range variant med rekkevidde på opptil 600 kilometer, og ikke minst er den tilgjengelig med firehjulstrekk både på standard range og long range, sistnevnte med en rekkevidde på opptil 540 kilometer. 

Toppmodellen er komplett utstyrte «First Edition», som vil bli produsert i et begrenset opplag.

     

«KODAK-MOMENT»: Mobilkameraene gikk varme da duken ble trukket av den røde elbilnyheten.

Ikonisk bil

Norge er verdensmestere i elektrifisering av bilparken. Derfor har også den norske Ford-organisasjonen vært svært delaktig i prosessen rundt Mustang Mach-E. 

– For første gang på 55 år utvides nå Mustang-familien. Med det er verdens mest solgte sportsbil, den klassiske hesten, forvandlet til en praktisk, høyteknologisk og helelektrisk SUV med rekordlang rekkevidde, sier Berg.

Norge var først ute med å vise frem Mach-E utenfor USA.

– Mustang er den mest ikoniske bilen i verden med mer enn 3000 filmer og TV-show på samvittigheten. Mach-E er etter vår vurdering den perfekte bilen for high tech- og praktisk orienterte nordmenn, sier Ford-sjefen og føyer entusiastisk til:

– Få ganger i Ford-historien har vi opplevd en lignende interesse for en bilmodell.

     

Flere varsjoner

Utgaven som nylig ble vist frem til de 500 skuelystne hos Kverneland Bil på Forus er én av bare to i hele Europa. 

Etter norgesturneen, der den skal vises frem på 30 arrangementer i sju byer på ni dager, skal den i februar videre til London. Der skal den presenteres for mellom 50 000 - 100 000 mennesker.

Nye Mustang Mach-E har en startpris på bare 412 000 kroner for en godt utstyrt standard range variant med bakhjulstrekk og 450 kilometer rekkevidde (WLTP). 

Den kommer også med en long range variant med rekkevidde på opptil 600 kilometer (WLTP), og ikke minst er den tilgjengelig med firehjulstrekk både på standard range og long range, sistnevnte med en rekkevidde på opptil 540 kilometer (WLTP). 

Toppmodellen «First Edition», som ble produsert i et begrenset opplag, er allerede utsolgt. Denne leveres med panoramatak, B&O-lydsystem med ti høyttalere og intelligent adaptiv cruisekontroll med kjøreassistanse. 

     

– Bilen lanseres på seks markeder i 2020. Det er rett og slett fordi vi ikke har byggekapasitet til å klare volumer til flere, sier Berg.

De første Mustang Mach-E blir å se på veiene i Norge til høsten. Alle som har forhåndsbestilt bilen vil nemlig få den levert i løpet av fjerde kvartal.

Også i England, Tyskland, Nederland, Frankrike og Østerrike lanseres bilen nå i år. Så kommer de resterende markedene i begynnelsen av 2021.

Kontakt ossKlikk her for å forhåndsbestille Mustang Mach-E

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementerAnmeldelser