19.01.2017

Kverneland Bil AS overtar aksjemajoriteten i Haugesund Auto

Ford Store Kverneland Bil AS

​Kverneland Bil AS overtar aksjemajoriteten i FordStore Haugesund Auto AS


I tett samarbeid med Ford Motor Norge AS er det inngått avtale mellom Kverneland Bil AS og Haugesund Auto AS, om at Kverneland Bil AS kjøper Sigmund Nesvik sin andel på 51,95% av aksjene i Haugesund Auto AS.

Oppkjøpet av Haugesund Auto AS vil styrke både Kverneland-organisasjonen og Ford. Med denne overtagelsen har Kverneland ansvaret for Rogaland og Hordaland med FordStore i Stavanger, Haugesund og Bergen - i tillegg til sine øvrige Ford-forhandlere. Dette danner et solid fundament for implementeringen av fremtidens mobilitetsløsninger, Ford Smart Mobility, med konnektivitet, selvkjørende biler og digitale kundeopplevelser sier administrerende direktør i Ford Motor Norge AS, Per Gunnar Berg.

Overtagelsen vil være effektiv 10. januar 2017.

Vi er svært godt fornøyd med løsningen som legger til rette for ytterligere forsterket samarbeid mellom Ford Motor Norge, Kverneland og Haugesund Auto, uttaler Ådne Kverneland. Han har ambisiøse vekstplaner for Ford og henviser til Fords ekspansive modellprogram med en rekke nyheter innen såvel nyttekjøretøy, personbil og mobilitet som borger for store muligheter i årene fremover.

Haugesund Auto er en Ford-forhandler med dyp forankring i det lokale miljøet og med dedikerte Ford-medarbeidere som vi gleder oss til å jobbe tett sammen med, legger Kverneland til. Dagens hovedeier av Haugesund Auto AS, Sigmund Nesvik, vil tre inn som daglig leder for Kverneland Bil Stavanger-Sandnes AS. For å sikre kontinuitet i Haugesund vil Sigmund Nesvik ha et delt ansvar mellom de to forretningene i en overgangsperiode.

Det er vår intensjon å drifte Haugesund Auto AS videre i tråd med den Ford-filosofien som til nå har ligget til grunn, og det er ikke planlagt noen øvrige endringer for hverken organisasjon, anlegg eller drift i Haugesund Auto AS, sier Ådne Kverneland.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:
Kverneland Bil v/Styreformann Ådne Kverneland, Mobil: 404 08 440

Ford Motor Norge v/Informasjonsdirektør Anne Sønsteby, Mobil: 905 10 518NyheterRegler og betingelser Datasikkerhet Ledige stillinger